perjantai 16. marraskuuta 2012

Alma the Personal Trainer

Minulla on ollut elämässäni kaksi personal traineria. Ilman että itse olen edes pyytänyt... Ensimmäinen oli armas kämppikseni opiskeluajoilta. Hänen metodinsa olivat lähinnä psykologista (piinausta) treenausta. Tämä toinen on vähän suoraviivaisempi.

Alman vinkit treenaukseen:

"Osa 1: Alkuverryttely.

Tarkkaile treenattavasi elintapoja. Kun huomaat, että treenattava on asettumassa mukavasti television ääreen, esim. sohvalle tai sängylle, on aika aloittaa treenit. Aluksi lämmitellään pienet lihasryhmät. Kun treenattava on selvästi valmiina aloittamaan treenit, siirry aktiivivaiheeseen: tunge kuono treenattavan kainaloon. Treenattava liikahtaa selvästi,  lihakset lämpenevät. Tulet joko saamaan rapsutuksia tai sitten et. Sormet liikkuvat.

Toistetaan pariin kolmeen kertaan.

Kun treenattava näyttää hyytyvän, lisätään kierroksia ja siirrytään lämmittelemään ojentajia. Tarvitset tässä harjoituksessa avuksi esim. tennispallon. Hae pallo!


mmmm.... mutustele palloa. Njam Njam... Heh, Pallo! PALLO! noin se POMPPII!

...ai niin. Treenit! Kun pallo alkaa tuntua sopivan limaiselta, aloitetaan ojentajaharjoitukset. Tehdään samoin, kuin "kuono kainalossa" -harjoitukset, sillä erotuksella, että tungetaan se limainen pallo treenattavan kainaloon. Tästä on tuloksena riemukas kiljahdus, jota siivittää ojentajaharjoitus, jossa pallo LENTÄÄÄÄÄÄÄÄ huoneen toiselle puolelle. Hae pallo ja toista harjoitus. NOIN SE PALLO LENTÄÄ! JEE! Hae pallo ja toista harjoitus.

Toistetaan, kunnes pallo katoaa.

Tässä vaiheessa on syytä antaa treenattavalle palautumisaikaa. Seuraa treenattavan palautumista ja kun alkaa näyttää siltä, että silmät painuvat treenattavalla kiinni, on aika siirtyä KOKOVARTALOTREENIIN!

 Osa 2 : Kokovartalotreeni.

Kokovartalotreenin tarkoituksena on nimensä mukaisesti koko vartalon liikuttaminen. Alkuliikkeeksi käy mainiosti "sätky", jonka vaiheet tässä:

1. Kun treenattavan silmät painuvat kiinni, tunge märkä kieli treenattavan korvaan. Tuloksena "sätky".
2. Kun treenattava kiljuu, toteuta sätkyn vaihe 2. "ranskalainen suudelma" --> kunnon kielimuisku! Tuloksena vielä vähän intensiivisempi "sätky".

Mikäli treenattava ei vielä näiden alutreenienkään jälkeen ymmärrä siirtyä vakavaan treeniasustukseen ja hikijumppavaiheeseen, toista kokovartalotreenin kohtia 1-2. Laske komentavaan ääneen 1-2 (=WUH, WOUH!). Tässä vaiheessa yleensä treenattavasi ymmärtää sinun olevan tosissasi.

Osa 3: Hikitreeni

Varmista, että treenattavasi pukeutuu hikitreeniä varten oikein. Untuvatoppatakki, pipo ja toppahousut on sopiva varustus. Hikitreeni toteutetaan ulkotiloissa. Pinkaise ovelta liikenteeseen niin lujaa kuin pääset ja varmista, että treenattavasi seuraa perässä. Anna hänen ottaa sinut kiinni noin viiden minuutin juoksun jälkeen ja kytkeä lieka välillenne. Pidä lieka jatkuvasti riittävän kireällä, että treenattavasi tulee perässäsi pientä hölkkää. Jos treenattava pysähtyy, esitä itsekin pysähtyväsi, katsahda treenattavaasi varmistaaksesi, että hän on taas valmis hölkkään ja jatka ravia.

Noin puolentoista tunnin jälkeen voit hieman löysätä tahtia, ei sitä itsekään tarvitse koko aikaa täysillä sykkeillä vetää. Tässä vaiheessa alkaa treenattavasi varmasti jo oivaltaa, että Sinä ajattelet vain Hänen parastaan. "--------------------------------------
I've got two lousy personal trainers in my life. First one was my room mate in the time I was studying my Masters Degree and other one is definitely Alma. First one executed the training by psychological pressure, Alma starts action right away. First she puts her wet nose uner my armpit getting me to scratch her, then she brings a wet, chewed, slimy tennisball again under my armpit. If I don't get the hint, she gives me a big wet "french kiss" (all tongue...) on my ear and finally I have to move from sofa & go for a walk (=run...). She's a slave driver!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)