tiistai 9. kesäkuuta 2015

Viikko pentuelämää takana

Hirvittävän nopeasti on mennyt kulunut viikko. Leida tuli eilen jo 9 vkoa. On käyty töissä ajelemassa hissillä, tutututtu naapurin Peppiin (ensimmäinen yritys ei mennyt hyvin, oli Pepin ruoka-aika ja teki selväksi, mitä mieltä on tunkeilijoista pihapiirissä, toisella kertaa meni hienosti. Leida nuuski ja häntä heilui.). Heppaa on haisteltu kaukaa, kissasta ei ole moksiskaan eikä ihme kyllä kissa noteeraa Leidaa mitenkään!

Eilen vähän käytiin katselemassa isoja noutajia niiden tiistaitreeneissä ja leikittiin parin kivan lapsen kanssa, Leida oli kuin kotonaan. Imuri ei häirinnyt päiväunia eikä sirkkelikään hätkähdyttänyt. Varovaisen tyytyväinen olen tällä hetkellä neitoseen... Ja hei, mikä parasta, ne kynnet tosiaan on vaaleat!!! Alman mustien kanssa onkin harjoiteltu ihan riittämiin...

Von Willebrantin testitulos tuli viime viikolla ja Leida on vwd vapaa! 

Pentu on reipas, utelias ja viipottaa innoissan pitkin pihaa tutkimassa ja haistelemassa. Alma on ihan nyt lähipäivinä alkanut osoittaa enemmän merkkejä mm. pennun suojelemisesta, seuraa pentua katseellaan ja tarvittaessa vähän murahtaa liian tuttavallisille tyypeille (Malva-parka sai viikonloppuna vähän kyytiä...). Alma leikkii pennun kanssa, antaa nujuttaa itseään eikä pakene paikalta, mutta selvästi leikissä on "tätimäinen" sävy, eli osoittaa elkein selvästi olevansa se joka määrää. Leida ei sitä kylläkään ihan purematta niele. Alman peti on käytännössä muuttunut Leidan pediksi ja Alma on ottanut Leidalle tarkoitetun pedin itselleen. Leida saa nukkua samassa huoneessa, jopa puolen metrin päässä Almasta, mutta ei missään tapauksessa tulla kylkeen kiinni, pentu toki yrittää hivuttautua, mutta siinä kohtaa Alma murisee. 

Hihnassa kulkemista on nyt parina aamuna harjoiteltu meidän aamulenkillä: postilaatikoille ja takakautta ympäri. Leida kulkee osan matkaa itse, osan matkaa olen kantanut. Alma viipottaa omia polkujaan, sillä on tietty rutiini ja paikat jotka se käy aamulenkillä tsekkaamassa. Leida on aika säännöllinen, syö, tekee tarpeensa, leikkii, nukkuu aika samaa rytmiä päivästä toiseen. Sisälle on vahinkoja muutaman kerran tullut, mutta ne on tulleet silloin, kun en ole itse ollut kärppänä avaamassa pennulle ulko-ovea (eli tietysti jonkun muun vahtivuorolla.... :P) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)