tiistai 16. kesäkuuta 2015

Riesaa kerrakseen...

Pentu kasvaa korkeutta. Yläkerran rappusissa oleva Alman ruokakuppi ei ole pikkuriiviöltä suojassa, sinne kiivetään vaikka väkisin, heti kun oma kuppi on tyhjennetty tai ihan vaikka ei olisikaan... isojen koirien ruoka on vaan niin paljon parempaa, ilmeisesti. 

Tänään käytiin näytillä eläinlääkärissä, jotta saatiin Bravecto (punkkipulla). Reissu meni hyvin lunkisti, haistoi pöydältä nappulat ja meinasi kiivetä lääkärin pöydälle. Kun ei päässyt otti tirsat sillä aikaa, kun Almaa tutkittiin. 

Eilen Alma siristeli kummallisesti silmiään ja huomasin, että toinen silmä punoittaa pahasti. Aamulla silmä vaikutti olevan kunnossa, mutta koska oltiin joka tapauksessa menossa elkkulääkärille Leidan kanssa, päätin ottaa Almankin mukaan. Alma yllätti myös aloittamalla juoksut 1,5 kk etuajassa. 

Eilen ihmettelin, että mistä on tullut veritiploja lattialle, kunnes tajusin, että Almasta. Tutkin tassut ja mahanaluset, koska peräpää ei minusta näyttänyt mitenkään hirvittävän turvonneelta vielä. Aamuun mennessä nisät olivat jo turvonneet ja peräpääkin alkoi näyttää enemmän juoksuiselta. Kerkisin tietysti jo illan ja yön aikana manata lävitse kaikki kohtutulehdukset ynnä muut, joten tämäkin tsekattiin tänään lääkärissä. Ehkä tämä menee hätävarjelun liioittelun puolelle, mutta ajatus märkäkohdusta ei kyllä kiehdo. 

Alma on nyt siis muutaman viikon liekakuurilla. Muuten on kovinkin reviirisidonnainen, mutta juoksujen aikaan tuppaa karkailemaan. Ajatus seropipennuista ei nyt tähän hätään kiehdo. Taitaa tulla Almalla eteen sterilointi. Päästäisiin molemmat eroon naisten  vaivoista ja riesoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)