sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tämä juttu haisee - this story stinks!

Tänä viikonloppuna osallistuimme Alman kanssa Etsijäkoiraliiton hajuntunnistuskurssille. Lauantaina teoriapläjäys & tietoa liiton toiminnasta ja sunnuntaina reenit.

Opittiin, että ihminen voi luottaa koiran kuonoon. Mikäli etsittävää ei löydy, usein on vika ohjaavassa päässä. Kirjaimellisesti.

Sunnuntain treeneissä Alma oli ensin maalikoirana ja Jekku etsi. Löydettiin Alman kanssa mainio mustikkamätäs, josta napsimme välipalaa. Aika nopsaan Jekku meidät löysi ja hienosti Alma pysytteli hissukseen maalissa.

Tästä me lähdetään jälkeä tekemään.
Eikun 50m tuonne pöpelikköön.
***
The trace starts here, 50m straight in to woods

Täällä me ollaan, maalikoirana puskaassa
Here we are as a target dog in the bushes

mmmm... Mustikoita!
Blueberries!!

Ja tuolta ne tulee ne etsijät
As you can see the seeker dog is coming

Sitten oli meidän näköjäljen vuoro. Almahan olisi lähtenyt suoraan Jekun perään, jos olisi saanut, mutta piti odottaa. Ja sitten kun päästiin matkaan, Alma seurasi jälkeä täysin suoraan. Samoin oli toisella pidemmällä jäljellä, Alma eteni kuin ohjus kohti määränpäätä. "Ilmaisu kohteliaan etäisyyden päästä" ei kylläkään näin ensimmäisellä kerralla ole ihan hallussa, Alma olisi ravannut suoraan maalikoiran luokse ja yritti haukkumalla kertoa minulle, että tajuatko, tuolla se on, eiks nyt saa mennä??! No ei saanut. Mutta tästä on hyvä lähteä treenailemaan alkeiskurssille...
Josko Almasta tulisi etsijäkoira? Tähän mennessä omimmalta tuntunut laji - ainakin emännälle ;D Haastavinta on emännän muistaa laskea askelia ja kiinnittää pyykkipoikia puskaisiin yhtä aikaa. Puhumattakaan siitä, että yrittäisi muka dokumentoida tätä kaikkea...

Etsijäkoirat ovat koiria, jotka auttavat etsimään kadonneita lemmikkieläimiä ilmaisemalla alueen, jossa karkuri käyskentelee.


This weekend we took an introduction course into seeker dog training. On Saturday we had theory and on Sunday training in the forest. It was fun! Alma did very well and followed the trace straight.
This might be our sport!
The seeker dog is specialized in finding lost pets. They'll indicate the area where the lost animal can be found.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)