sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Alman extremeuimakoulu

Helle, musta koira = hikeä tippuva kieli. Perheemme vietti viikonlopun vesillä. Olin jo etukäteen suunnitellut, että nyt olisi hyvät ilmat kokeilla, miten Alma suhtautuu uimiseen.

Sanomattakin on varmaan selvää, että eihän se uimakoulu kovin leppoisissa merkeissä alkanut. Nimittäin heti rantauduttuamme Alma päätti seurata emäntäänsä rannalle mahdollisimman pikaisesti ja valmistautui veneen keulalla tekemään loikan kalliolle. Jotain meni kuitenkin pieleen neidin etäisyyden arvioinnissa ja niinhän siinä sitten kävi, että Alma molskahti veteen. Onneksi oli pelastusliivit päällä, tuli niidenkin kantavuus sitten testattua. Puoshaan kanssa sitten ongittiin uitettu koira rannalle, koska koira yritti kiivetä pystysuoraa kalliota ylös.

Uimareissusta selvittyään Alma leikki iloisesti pallonsa kanssa rantakalliolla ja eiköpähän siinä sitten käynyt niin, että pallo lieri kalliolta veteen. Koira lähestyi varovasti palloa kalliota pitkin ja tällä kertaa oli hieman jyrkkä ja liukas kohta, josta koira taas putosi veteen. Tällä kertaa ilman liivejä. Todettiin, että koira osaa uida, mutta ei kyllä tajua mitään rantautumisesta. Onni onnettomuudessa taisi olla, että kynnet jäivät leikkaamatta ennen reissua, joten koira kiipesi hämähäkkimiehen ketteryydellä kalliota pitkin ylös.

Tästähän seurasi sitten se, että loppureissun ajan Alma varoi visusti putoamasta veteen enää uudelleen. Uskalsi se kuitenkin mennä vedenrajaan kahlailemaan lelujen perässä ja ylittää jopa kalliokannaksen, jonka yli laineet iskivät.

Koiranomistajan niksi: Jos haluat näyttelyyn koirallesi erittäin tuuhean näköisen hännän, uita koira merivedessä!

Kivillä, kallioilla ja metsässä touhuaminen vaikutti ainakin sivusta seuraavan ihmisen mielestä ihan hauskalta puuhalta koirankin mielestä. Metsästä löytyi paljon koloja, joita Alma olisi mieluusti tutkinut pidempäänkin, mutta emäntä joutui kiskomaan hihnassa pois, saaressa nimittäin on käärmeitä ja villiminkkejä.

Oman lepuutuspaikan Alma löysi veneen perästä, hyllyn päältä...
Liikkuva lankku keulalla oli superjännittävä 
ja vasta sunnuntaina Alma uskalsi oikeasti itsenäisesti
kulkea lankulta rantaan ja rannalta veneeseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)