torstai 6. joulukuuta 2012

Talviaamuja ja kadonnut maustekakku - Early Winter mornings & mystery of lost cake

Lumi ja pakkanen on tuonut ihan uuden ulottuvuuden aamuihin. Pilkkosenpimeä kylä näyttää vähän valoisammalta ja ajoittain pärjää jopa ilman otsalamppua. Avaruusolentoliiveistä emme kuitenkaan luovu, ennen kuin aurinko alkaa nousta klo 06.00...

Koira juoksee kuono lumessa haistellen kissojen ja rusakoiden jälkiä sekä etsien kadonneita leluja. Tennispalloja on pihalla varmaankin muovikassillinen (kiitos kaverin, jonka perhe harrastaa tennistä ja ystävällisesti lahjoitti meille pussillisen palloja, jotka koira yksi kerrallaan kantaa jemmaan).
Pihatammi tiistaiaamuna klo 06, ilmassa satelee pieniä lumihiutaleita


Se liikkuu niin nopeasti, ettei kuvauksesta tule mitään.
Taidan toivoa pukilta ensi jouluksi järjestelmäkameraa...


 Joulun alla on ollut yhtä sun toista tärkeää hommaa. Tärkeimpänä on ollut etsiä tonttukaulukset perheen lapsille - ja tietysti koiralle! Olen aina pitänyt ihmisiä, jotka pukevat koiransa hassuihin asuihin ja hattuihin hieman hassahtaneina ja nyt täytyy nöyrtyä ja myöntää auliisti liittyneeni niiden hassahtaneiden ihmisten joukkoon, on se vaan NIIN SÖPÖ ;P


Koska koiran ruokinta tässä talossa on ilmeisesti ala-arvoista
Alma syö tennispalloon tarttunutta lunta... Onneksi ei sentään
keltaista lunta!

 "Joko pääsis sisään? " Alma viihtyy hyvin pihalla
- jopa pysyy omalla pihalla! Kun on aika tulla sisään
se istahtaa rappusille ja haukkuu pari kertaa. 
Näppärästi näin on ihmiset opetettu avaamaan ovi pyydettäessä.


Kadonneiden lelujen metsästystä

Neiti lumiparta <3

Ja sitten se meidän joulumysteeri: Mitä on käynyt maustekakulle? Lapsi voitti arpajaisista maustekakun. Se jäi keittiön pöydälle illalla (VIRHE!). Aamulla siihen ei kukaan kiinnittänyt huomiota. Illalla poika kyseli, että mihin äiti laitoit sen maustekakun, haluaisin sitä maistaa. Siihen vastasin, että en minä sitä mihinkään laittanut, luulin että olit jo syönyt sen kun en sitä missään ole nähnyt.... Totesimme yhdessä, että keittiön pöydältä löytyi kakkualusta ja pussi, mutta EI KAKKUA! 

Olinkin ihmetellyt, miksi Alma oli herännyt haukkumaan pihalle klo 05 sinä aamuna ja kun en riittävän liukkaasti liikkunut, löysin wc:n oven edestä isohkon "yllärin". Siinä sitä siivotessani pohdiskelin, että mitähän se on taas syönyt, en kyllä muista antaneeni mitään erikoista, mikä sekottaisi mahan... Noh, selvisihän sekin sitten. Ei sovi siis jättää maustekakkuja levälleen. Vaikuttaa siltä, että tämä eläin on erityisen viehättynyt mausteisiin ruokiin: curry, maustekakku... - hmm. Menisiköhän koiranruoka yhtä innolla, jos sen maustaisi?

*  *  *
Winter has finally arrived in Finland. Early mornings have been cold and beautiful. Alma seems to enjoy playing in snow. She's tracking cats & rabbits & tries to find all her toys that she has lost in snow. We keep our reflective vests, both Alma&me, since it's pitch black here in the morning & evening when we go outdoors. The Sun rises at 9.00 and sets at 15.00. We're usually out at 6.00 and 18.00.
And about that mystery of lost cake: My son won a spice cake (sort of  bundt cake) from raffle and as it was so late that evening we decided to save it for next day. The next day my son asked where I had put the cake, he'd like to taste it. I said I thought he had already eaten it since I didn't see the cake anywhere... Then we started looking around: there was an empty trade on our kitchen table. I started to think: This morning Alma woke up earlier than usual and wanted out... I didn't move fast from my bed enough and found a smelly greeting from the floor. I wondered, what had I given her since her stomach seemed upset but couldn't figure out anything so I forgot it at the time. Now standing before empty cake tray I suddenly figured out what had happened: Our bottomless dog had eaten the WHOLE CAKE!! It seems that she's fond of spicy dishes (Curry, Spice Cake) -  should I start to seasoning her dogfood?

Today it's our Independence Day, Congratulations Finland 95 years!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)