sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Raparallin lokinjahtauksen erikoiskoe

Aina olen kevättä rakastanut. Paras aika vuodesta! Nyt olen hieman tarkastanut näkökantojani ja tullut siihen tulokseen että kyllä, paras aika vuodesta on alkukesä. Ihan suosiolla ohitetaan nyt tämä raparalliaika. Etenkin kun on valkoinen koiran maha. Ja tassut.

Tyypillinen tilanne: tullaan säädetyssä järjestyksessä lenkiltä kotiin, marssitaan suoraan pesuhuoneeseen (=minä raahaan koiraa puoliväkisin perässä), käydään pieni "naisvoimistelu", kuten eräs koiraihminen niin osuvasti asian ilmaisi, saadaan koirasta suurimmat mudat pois, kuivataan koira, päästetään asuintiloihin. JA mitä sitten tapahtuu? Koira juoksee niin paljon kun jaloista pääsee suoraan etuovelle, jonka joku älypää on jättänyt auki (tai vaihtoehtoisesti sulkenut huonosti) ja pinkaisee takaisin pihalle PYÖRIMÄÄN JA KIEPPUMAAN MUDASSA. Ja sitten palataankin tämän kappaleen alkuun. Sillä erotuksella, että ennen koiran raahausta alustapesuun tarkistetaan ulko-oven lukitus. Taas kerran.

Juoksut on tällä hetkellä otollisimmillaan ja koira käyttää hyväkseen kaikki tilaisuudet karkaamiseen. Tähän aikaan vuodesta se on helppoa, kun perhe lappaa ovista ja ikkunoista eestaas koko ajan.

Huokaus.

No. Jotain positiivistakin. Ostin uudet lenkkitossut, ne edellisethän Alma söi syksyllä. (Buhahaha)

Testattiin niitä aamulla pellolla. Tai siis pellollehan ei pitänyt mennä. Käveltiin "työmaa-alue, pääsy kielletty" -peltotiellä vaaraa uhmaten. No ei siellä sunnuntaiaamuna ketään liiku. Paitsi ehkä me.

Almasta kuoriutui hyvin herkästi lintukoira. Bongasi nimittäin viereisellä pellolla kuokkivat lokit ja sitten sitä ei pideltykään. Neiti painatti pitkin peltoa lokkien perässä! Ja minä Alman perässä, upouudet (pinkki-mustat!) hippulakengät vinkuen. Laske kuvista, montako lokkia löydät!

"HMM. Mitähän tuolla on?"
 "Aaa....!!"
 "Sinne!"
 Lokit on juonessa mukana: ensin lennetään itään...
 ...sitten lennetään länteen....
 .....kaarretaan kaakkoon....
   - ja se hömppä koira seuraa perässä! HAAH!
 "No mihin ne nyt katos?" Hö.
 "Nuusk, jostain täältä ne lötyyy..."
(huomaa aistikkaan mutainen mahanalus)
 Alkuviikosta ei vielä leskenlehdet kukkineet :)
JA taas löytyi ne lokit, olivat menneet piiloon viereiselle pellolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heipat! Heitä terkkuja meille - uusiin kamuihin olisi mukava tutustua! ;)

Hey there! Drop us a line or two! It's always fun to meet new friends ;)